Recept: Vegankost
Citat från pussy
Så synd att vissa inte har uppdaterat sen 2009 och jag har inte riktigt hittat någon intressant veganblogg som uppdaterar varje dag
Fanns ju en kille som tipsade om massa ställen i tyskland, malmö etc och hade massa mysiga recept.
Kom ihåg att han hade en katt, lol
Kommer inte ihåg vad den hette och vet inte heller om den fortfarande är aktiv
Några egna recept...
Och en klassiker:
Vem sa att vegansk mat var tråkig?
Polentabiffar
1,5 dl polentamjöl
4 dl mjölk
salt
peppar
1. Vispa i polentamjölet lite i taget i mjölken (blir världens klump på botten annars), blanda i saltet och pepparen (och annat om man vill ha i det).
2. Koka under omrörning tills smeten är så tjock att man kan forma bollar av dom.
3. platta till och stek bollarna i lite smör :D
vegan dad har den bästa bloggen hallå...
Jättegod och lättlagad risgryta!
4 dl ris
1 lök
3 morötter
1 dl hackad persilja
4 tsk basilika
1 tsk oregano
olja
2-4 vitlöksklyftor
400 g krossade tomater
Majs (ju mer desto godare!)
1,5 krm svartpeppar
Koka riset. Under tiden riset kokar, hacka löken och riv morötterna. Bryn det tillsammans med persilja, basilika och oregano i olja i en stor gryta. Pressa i vitlöksklyftorna. Tillsätt de krossade tomaterna, majs och svartpeppar. Rör till sist ner det kokta riset.
Mmmm
^ Nice sida! :D
Längesen man följde ett recept, brukar bara dra ihop något av det jag har hemma
Men är bra med recept som inspiration att utgå ifrån!
Turkisk bönsallad
Ingredienser:
Vita bönor 2,5 dl
Gurka 10 cm
En halv gullök
Bladpersilja hackad 0,5 dl
Olivolja 1 msk
Vitvinsvinäger 1 msk
En halv citron
Blötlägg bönor ett dygn och koka sedan efter anvisningar på paketet, eller använd burk-bönor. Skölj bönor i kallt vatten. Skär gurka och lök och hacka persilja. Blanda allt i en skål och ha i vinäger. Krydda med salt och peppar efter smak och pressa över saften av en halv citron och blanda.
hästburger
Sås-tips:
Sluta upp med iMat/alpro-grädde. Det är inte kul att bli mätt på sås.
Gör en redning istället, hetta upp ordentligt med matfett tillsammans med någon matsked idealmjöl och rör om ordentligt.
När redningen blivit till en "smet" tillsätter ni sojamjölk, 1 grönsaksbuljongtärning och kryddorna och låter småkoka i ca 3 minuter.
(Har man redan en ordentligt kryddblandning kan man skippa buljong, men jag tycker det sätter liv i de flesta såser.)
Voila, ni har sås med lika tjock konsistens som en "gräddsås", men som ni slipper bli stabbigt mätt på.
Med denna mallen har ni grunden till två av mina starkaste kort, en enkel bearnaise och en galen "brunsås".
Bea: Dragon (såklart) samt lite av följande: lökpulver, vitlökspulver, citron samt vitvinsvinäger. Jag gör ofta denna i stora mängder och ställer in i kylen, sedan är det VEGANAISE ON EVERYTHING :D
För den som gillar chili-bea är det bara att sätta till lite Sambal Oelek alt chilipulver eller liknande.
Brunsås: 1-2 vitlöksklyftor, rosmarin (!!), soja (för färg), svartpeppar, salt och lite socker. Snuskigt god att ha till tex Veggoburgare och leka panbiff.
Citat från ALINA
2 portioner
Ingredienser
1 1 dl vatten
citronpeppar
1 1 st färsk broccoli
1 1 st gul & röd paprika
1 1 st röd lök
4 4 st tomater
1 1 st banan
cocosflingor
solrosfrön
Eventuellt lite extra vatten
Gör så här
1. Fyll en järngryta med 1 dl vatten och lägg i citronpeppar, broccoli, paprika, lök, tomat och banan.
2. Strössla i cocosflingor och solrosfrön efter smak.
3. Fyll på litet vatten om så behövs.
4. Låt stå en liten liten stund under lock och servera sedan med råris.
aldrig smakat vart bara tvungen XD
Jag förstod inte måtten i ditt recept.
TUI: Jag får jämt klumpar i mina såser, så jag ska testa på ditt sätt! För övrigt är purjolök rätt gott att ha i.
MELKERr: Vad är det du inte fattar? 11 dl vatten, 11 broccoli, 44 tomater etc etc.
Regina: Använd en trådvisp haha, en riktig jävel i någon slags metall helst. Om du inte har teflonkastrull dvs. :D
Känner igen det där med veganaise on everything. Ska testa att ha i sambal oelek nästa gång, aldrig testat chili-bea. En annan grej som jag gör med min bea är att ha i gurkmeja samt dijonsenap. Brukar av princip använda vit balsamvinäger istället för vitvinsvinäger. :F
Du måste vara inloggad för att skriva i forumet