Recept: Vegankost
Gjorde de här konstiga bollarna nyss. Blev så jääävla goda. Är nog en smaksak, för hade i lite allt möjligt, men ah...
1 dl borlottibönor (har färdigblötlagda i frysen osv)
1 dl cashewnötter
1 dl majskorn
2 msk persilja (använder fryst sådan)
1/4 pressad citron
ca 2 dl färs (jag hade anammas färs)
Kokade bönorna och nötterna ihop tills de gick att mixa med stavmixer. Mixade ihop allt till en kletig gegga. Rullade i ströbröd. Körde i en gryta med ca 1 cm rapsolja så att de friterades typ. Såsen är gjord på sojagrädde (vispbar), lite tomatsås, het sås och citronsaft. Och citron-grillkrydda.
Champinjoner, tomater, zuccini och böngroddar som tillbehör ^_^
Ser ut som någon himla gegga, men det är asgott och det går snabbt att laga.
Ingredienser:
1 gul lök
1 dl röda linser
1 stor burk kikärtor
1 burk krossade tomater
1 burk kokosmjölk
1 buljongtärning
1 tsk garam masala (kan uteslutas)
1 tsk kanel (kan uteslutas)
1-2 msk curry
2 msk tomatpuré
1 liten burk ananas (jag brukar ta 2)
lite svartpeppar
ev salt och spenat
cashewnötter eller jordnötter, ris och banan till servering
Hacka och stek löken i olja och curry i en stor kastrull i några minuter
tillsätt tomatpure, krossade tomater, kokosmjölk, linser, kikärtor, kryddor, buljongtärning
- koka tills linserna är mjuka
tillsätt spenat och ananas, låt allt koka ihop någon minut till.
- Servera med ris, cashewnötter och skivad banan
Hittade detta recept på Tumblr, det låter verkligen megasmaskigt, ska tillagas så snart tillfälle ges!
http://www.loveandlemons.com/2014/02/27/vegan-stuffed-shells/
Glutenfri & sockerfri rabarberpaj!
Ugn: 175 grader
Smörj formen med kokosolja!
I med ca 400 gram rabarber <-- sötas med 0,4 dl Stevia strö & pudras med 2 msk potatismjöl!
Smuldeg:
__
2,5 dl havregryn
1 dl mandelmjöl
2,5 msk kokosolja + 2 msk vatten
0,4 dl Stevia strö
_______________________
Godaste tacosen jag någonsin gjort, så måste bara dela med mig av denna:
Elins special-guacamole:
2 avokados
En halv gul lök
Citronsaft
Lite tomatsalsa
Sweet chilisås
Färsk persilja
Färsk oregano
Några vitlöksklyftor
Olivolja
Salt
Peppar
Vitlökssås med färsk basilika:
Alpros veg.yoghurt
Vitlök
Olivolja
Salt
Peppar
Hackad färsk basilika
Bönsalsa:
En tetra blandade bönor
Tomatsalsa + lite sweet chilisås
Hackad färsk basilika, persilja samt färsk oregano
Vitlök
En halv gul lök
Salt
Peppar
Övriga ingredienser:
Tomat
Gurka
Sallad
Rädisor
Banan
Kikärter
Jordnötter
Riven soyaost á la mozzarella-style
Tortillabröd + nachochips
Gjorde pesto med valnötter, tomat och tomat- och olivmarinerad tofu idag. Det blev sååå gott! Hade endast hört ont om denna tofusort, men tyckte den var riktigt god. Fick mycket flashbacks från när jag var i Grekland! Men det gäller väl att en klarar av lite beskare/surare olivsorter för att gilla denna (typ kalamata).
Ungefärligt recept:
500g spaghetti
100g riven/finhackad mandel (om en inte vill köpa dyra pinjenötter)
100g valnötter eller dylikt
En halv kruka färsk basilika, hackad
Salt (använder Seltin-salt pga hälsosammare)
3-4 plommontomater
En massa olivolja
& vitlök efter smak (hade 3 stora klyftor)
- blanda!
+ ett paket tomat- & olivmarinerad tofu (hade den i en skål på sidan, men blandade på tallriken)
1/2 zucchini
1/2 tomat
200-250g passerade tomater
2dl vatten
1 Vitlöksklyfta
Lite gul lök
Salt, peppar
Övriga kryddor (jag använder örtsalt och allroundkrydda)
1/2 grönsaksbuljong
Jag stekte grönsakerna (zucchini, tomat och lök) i lite kryddor ett tag sen hällde jag i passerade tomater och vattnet, övriga ingredienser och lät det koka i någon minut. Superenkelt.
http://www.emocore.se/TindaBox/blogg/2000078
Jag måste ha recept, men orkar inte läsa igenom hela tråden :(
Snälla söta EC'are, ni vet ju att ni är bäst redan <3 Ge mig era favoritrecept!
Äggfria maränger
köp en burk kikärtor, spara vattnet och gör nå falafel eller nåt annat skit med de, vispa vattnet tills det bildar ett skum (rekomenderar elvisp och kikärtor stinker som fan dessutom vattnet så lukta ej på det lol.) ha i 2dl socker, lite citronsaft, vispa tills du kan vända burken uppochned utan att fluffet trillar ut från burken, sätt på ugnen på cirka 200 grader, gör små maränger och låt de gräddas i ungnen i 1 timme!
asenkelt att göra sockerfri å raw? (vet ej om de räknas som det) supergod chokladpudding också, mosa två bananer, mixa 1dl cashewnötter tills de blir cashewsmör, ha i 2½ msk kakao, blanda ihop allt, om puddingen är för tjock blanda i lite plantbaserad "mjölk", ha i kylen i typ en timme, toppa med något gotti, ÄT!
den här 'kalla' grytan är inspirerat av ett recept av Thomas Di Leva. Var fett skeptisk när jag läste det, men fy faaaan vad gott det blev. Notera att mitt är lite omändrat från Di Levas, tho.
Gryta
vatten efter eget behag, beroende på hur 'vattnig' ni vill ha den. Jag hade nog 5-6dl vatten.
citronpeppar, efter egen smak. Jag hade i cirka 0,5-1 matsked.
5-10st broccoli
1 st gul & röd paprika
1 st purjolök. Jag tog i princip hela stjälken + hackade ner ett blad. Kan definitivt ha i fler blad, dock.
1,5 st stora tomater eller 3 små.
1 st banan
cocosflingor
solrosfrön
Fyll en gryta med vattnet och lägg i citronpeppar, broccoli, paprika, lök, tomat och banan.
Strössla i cocosflingor och solrosfrön efter smak, jag hade 1 dl cocosflingor och 2 matskedar solrosfrön.
Låt stå en liten liten stund under lock och servera sedan med valfri kolhydrat. Jag körde på bulgur och det blev supergott.
OBS tanken är att vattnet inte ens ska koka när du lagar det, enligt Di Leva, så att alla ~mineraler och vitaminer~ och skit stannar kvar i maten. Jag hade på lägsta temperatur hela tiden, vilket jag tyckte blev otroligt gott.
Du måste vara inloggad för att skriva i forumet