Macarons / Makroner
Citat från Xylofon
Citat från Nyappy
Smakade för ett tag sedan. De var goda men hade lite konstig smak.
Jag valde lila och grön.
Åh, vad roligt att höra att någon är allvarlig.
Jo, det kan vara den malda mandelmassan som gör konsistensen lite konstig, men annars är dem goda. :)
Lila och grön låter fint!
Jaha, så det var mandelmassa xD
Citat från Nyappy
Citat från Xylofon
Citat från Nyappy
Smakade för ett tag sedan. De var goda men hade lite konstig smak.
Jag valde lila och grön.
Åh, vad roligt att höra att någon är allvarlig.
Jo, det kan vara den malda mandelmassan som gör konsistensen lite konstig, men annars är dem goda. :)
Lila och grön låter fint!
Jaha, så det var mandelmassa xD
Jo, det är mandelmassa i dem, utan mandelmassan är det bara vanliga Maränger med fyllning i .
I brist på annat... tänker jag komplementera min kafka och whiskey-kväll med de där sakerna.
Langa recept!
Citat från Xylofon
Citat från Nyappy
Citat från Xylofon
Citat från Nyappy
Smakade för ett tag sedan. De var goda men hade lite konstig smak.
Jag valde lila och grön.
Åh, vad roligt att höra att någon är allvarlig.
Jo, det kan vara den malda mandelmassan som gör konsistensen lite konstig, men annars är dem goda. :)
Lila och grön låter fint!
Jaha, så det var mandelmassa xD
Jo, det är mandelmassa i dem, utan mandelmassan är det bara vanliga Maränger med fyllning i .
Haha, ok :>
Citat från luftskepp
I brist på annat... tänker jag komplementera min kafka och whiskey-kväll med de där sakerna.
Langa recept!
-100 gram skållade mandlar (mal gärna lite extra)
-110 gram äggvita (ca 3 äggvitor) som har stått framme i rumstemperatur ett dygn, täckt med plastfolie
-200 gram florsocker
-4-5 matskedar socker
-Ev. smaksättning t.ex. en tesked vaniljsocker
1. Finmal den skållade mandeln i en mixer. Sila mandeln så att de stora bitarna försvinner. Blanda med florsockret och kör gärna alltihop en extra gång i mixern.
2. I en större skål, vispa äggvitan med elvisp. När äggvitan börjar skumma,tillsätt sockret en matsked i taget. Fortsätt vispa tills marängen är tjock, fast och glansig.
3. Häll försiktigt i mandelblandningen i marängen och rör med en slickepott. Smeten ska inte vara för hård och inte för lös. Om du vill prova om smeten har bra konsistens, klicka ut lite på ett bakplåtspapper. Klicken ska sjunka ut och få en slät yta, är den toppig så rör lite till i smeten.
4. Fyll en spritspåse med rund tyll och spritsa ut små klickar på ett bakplåtspapper. Låt dem vila minst en timme på plåten, så att de bildar ett "skinn" på ytan. Känn försiktigt på ytan för att se att de inte är kladdiga.
5. Värm ugnen till 150°C. Grädda ca 10 minuter. Låt svalna och fyll sedan med valfri fyllning.
Citat från Yuume
Min vän Becky gjorde mintmakroner med mörk choklad inuti tror jag det var. Åh, så himla omnomnoms det var :D
Great!
Alltså hemma gjorda och de man får tag i Sverige smakar skit om man jämför med de/orginalen som finns i Paris.
Jag och Elli har försökt göra det en gång alltså de smakade gott men inte så som de egentligen skulle göra :(
Vi gjorde choklad/bruna och hallon/rosa då.
All day I dream about fucking
All day I dream about sex yes all day I dream about sex
And all day I dream about sex yes all day I dream about sex
And all day I dream about sex yes all day I dream about sex
And all day I dream about sex yes all day I dream about sex
All day I dream about sex
All day I dream about fucking
All day I dream about sex
All day I dream about fucking
Du måste vara inloggad för att skriva i forumet