Macarons / Makroner
Jag valde att skapa denna tråd för att alla ska kunna diskutera bakverket Macarons / Makroner.
Recept finns längre ner!
- Har du smakat Macarons någon gång?
- Hur smakade det?
- Har du bakat Macarons?
- Gick det bra?
- Vilken färg valde du?
Macaron, är ett bakverk gjort på äggvitor, mald mandel, florsocker och socker. De är biskviformade (runda kupolformade med platt botten) kakor som är några centimeter i diameter, med ett relativt fast ytterhölje och beroende på variant ett knaprigt luftigt eller ett mjukt segt innandöme. Den marängliknade konsistensen kommer sig av de marängliknande ingredienserna. Luftigheten beror på äggvitan och det förekommer inget mjöl eller jäsmedel i makronerna. Kakorna är oftast ihoplagda två och två med en söt smaksatt smörkräm emellan. Smörkrämen, och även de själva marängerna, smaksätts med många olika smaker, beroende på affär, säsong, område och så vidare. En vanlig smak är choklad.
-100 gram skållade mandlar (mal gärna lite extra)
-110 gram äggvita (ca 3 äggvitor) som har stått framme i rumstemperatur ett dygn, täckt med plastfolie
-200 gram florsocker
-4-5 matskedar socker
-Ev. smaksättning t.ex. en tesked vaniljsocker
1. Finmal den skållade mandeln i en mixer. Sila mandeln så att de stora bitarna försvinner. Blanda med florsockret och kör gärna alltihop en extra gång i mixern.
2. I en större skål, vispa äggvitan med elvisp. När äggvitan börjar skumma,tillsätt sockret en matsked i taget. Fortsätt vispa tills marängen är tjock, fast och glansig.
3. Häll försiktigt i mandelblandningen i marängen och rör med en slickepott. Smeten ska inte vara för hård och inte för lös. Om du vill prova om smeten har bra konsistens, klicka ut lite på ett bakplåtspapper. Klicken ska sjunka ut och få en slät yta, är den toppig så rör lite till i smeten.
4. Fyll en spritspåse med rund tyll och spritsa ut små klickar på ett bakplåtspapper. Låt dem vila minst en timme på plåten, så att de bildar ett "skinn" på ytan. Känn försiktigt på ytan för att se att de inte är kladdiga.
5. Värm ugnen till 150°C. Grädda ca 10 minuter. Låt svalna och fyll sedan med valfri fyllning.
Wtf is that shit?
Citat från splitterkorv
Wtf is that shit?
--------------------------------------------------------------------------
Looks like tiny hamburgers.
De ser snuskiga ut :(
Denna tråd är precis flyttad hit ifrån Öppet forum-forumet. MVH Jiggu
ew är inte det där som typ maränger?
Det ser wapanese ut...
Ser ut som små hamburgare efter lite LSD
Smakade för ett tag sedan. De var goda men hade lite konstig smak.
Jag valde lila och grön.
Fail makaroner :(
Ser inte så gott ut.
Har aldrig bakat eller smakat, men blev sugen nu.
Citat från Nyappy
Smakade för ett tag sedan. De var goda men hade lite konstig smak.
Jag valde lila och grön.
Åh, vad roligt att höra att någon är allvarlig.
Jo, det kan vara den malda mandelmassan som gör konsistensen lite konstig, men annars är dem goda. :)
Lila och grön låter fint!
Du måste vara inloggad för att skriva i forumet