gittvns blogg



Tjej, 28 år. Bor i Gävle, Gävleborgs län. Är offline

gittvn

Senaste inläggen

Nytt jobb = skolbänk
29 september 2016 kl. 15:46
Tusen bitar
26 juni 2016 kl. 06:39
Vindskddet
22 juni 2016 kl. 23:05
Tygla
16 juni 2016 kl. 01:37
Ett känsligt inlägg TW
7 juni 2016 kl. 23:49
Kaos
30 maj 2016 kl. 12:44
Jag hade ingen aning
16 maj 2016 kl. 12:21
Höger vänster
13 maj 2016 kl. 00:03
Att resa sig upp igen.
12 maj 2016 kl. 18:45
Alla
12 maj 2016 kl. 14:40
Visa alla

Fakta

Riktigt namn: Alexandra Civilstatus: Upptagen
Läggning: Bisexuell
Intresse: MSN
Bor: Med någon
Politik: Inte valt
Dricker: Slush
Musikstil: Indie-rock
Klädstil: Nudist
Medlem sedan: 2015-06-25

Event

gittvn har inte lagt till några event än.

Vegansk/vegetarisk "kyckling"soppa

3 portioner
1 msk olivolja
2 selleristjälkar, hackade
1/2 gul lök, hackad
2,5 dl slantade eller hackade morötter
1 l vatten
1,5 tärning grönsaksbuljong
3 vitlöksklyftor, pressade
1 tsk timjan
1 lagerblad
1 röd paprika
50-100 g pasta av mindre storlek (jag använde spaghetti bruten i småbitar)
salt
svartpeppar
paprikakrydda
grillkrydda
svartpeppar
vitpeppar
citronsaft

+ ev ersättning för kyckling (jag använde qournfileér som jag först stekte i massa goda kryddor) Vill ni att soppan ska vara vegansk kan ni använda t.ex tofu

----------------

Gör så här

1. Hetta upp olivoljan i en kastrull, mediumvärme.
2. Häll i selleri, lök, morötter och vitlök. Sautera i 5 min tills lätt genomskinligt. Se upp så inte vitlöken bränns.
3. Tillsätt vatten, buljongtärningar och alla kryddor (utom salt). Sänk värmen och låt puttra i 3o min.
4. Smaka av och tillsätt ev mer salt. Lägg i pastan, paprikan (hackad i små bitar) och ev ersättning för kyckling och låt koka på medelvärme i ca 15 min till.
5. Tag bort från värmen och servera genast.


Bjöd familjen på detta + Jonas och alla tyckte det var supergott! Hett tips är att ha i lite extra pasta, för om ni vill ha till några timmar senare/morgonen efter så kommer pastan att ha sugit åt sig allt vatten och då är den nästan godare. Hade inte alls lika mycket selleri som det står i receptet för tycker det blir för mastigt, men smaken är som baken! Rekommenderar verkligen att ni gör detta och äter det med nybakat bröd! Går snabbt och är supergott.


Logga in för att kommentera