gittvns blogg
Tjej, 28 år. Bor i Gävle, Gävleborgs län. Är offline

Senaste inläggen
Nytt jobb = skolbänk29 september 2016 kl. 15:46
Tusen bitar
26 juni 2016 kl. 06:39
Vindskddet
22 juni 2016 kl. 23:05
Tygla
16 juni 2016 kl. 01:37
Ett känsligt inlägg TW
7 juni 2016 kl. 23:49
Kaos
30 maj 2016 kl. 12:44
Jag hade ingen aning
16 maj 2016 kl. 12:21
Höger vänster
13 maj 2016 kl. 00:03
Att resa sig upp igen.
12 maj 2016 kl. 18:45
Alla
12 maj 2016 kl. 14:40
Visa alla
Fakta
Riktigt namn: Alexandra Civilstatus: UpptagenLäggning: Bisexuell
Intresse: MSN
Bor: Med någon
Politik: Inte valt
Dricker: Slush
Musikstil: Indie-rock
Klädstil: Nudist
Medlem sedan: 2015-06-25
Event
gittvn har inte lagt till några event än.
Vegansk/vegetarisk "kyckling"soppa
3 portioner
1 msk olivolja
2 selleristjälkar, hackade
1/2 gul lök, hackad
2,5 dl slantade eller hackade morötter
1 l vatten
1,5 tärning grönsaksbuljong
3 vitlöksklyftor, pressade
1 tsk timjan
1 lagerblad
1 röd paprika
50-100 g pasta av mindre storlek (jag använde spaghetti bruten i småbitar)
salt
svartpeppar
paprikakrydda
grillkrydda
svartpeppar
vitpeppar
citronsaft
+ ev ersättning för kyckling (jag använde qournfileér som jag först stekte i massa goda kryddor) Vill ni att soppan ska vara vegansk kan ni använda t.ex tofu
----------------
Gör så här
1. Hetta upp olivoljan i en kastrull, mediumvärme.
2. Häll i selleri, lök, morötter och vitlök. Sautera i 5 min tills lätt genomskinligt. Se upp så inte vitlöken bränns.
3. Tillsätt vatten, buljongtärningar och alla kryddor (utom salt). Sänk värmen och låt puttra i 3o min.
4. Smaka av och tillsätt ev mer salt. Lägg i pastan, paprikan (hackad i små bitar) och ev ersättning för kyckling och låt koka på medelvärme i ca 15 min till.
5. Tag bort från värmen och servera genast.
Bjöd familjen på detta + Jonas och alla tyckte det var supergott! Hett tips är att ha i lite extra pasta, för om ni vill ha till några timmar senare/morgonen efter så kommer pastan att ha sugit åt sig allt vatten och då är den nästan godare. Hade inte alls lika mycket selleri som det står i receptet för tycker det blir för mastigt, men smaken är som baken! Rekommenderar verkligen att ni gör detta och äter det med nybakat bröd! Går snabbt och är supergott.