Livsmedelsprogrammet
Någon som går Livsmedelsprogrammet på gymnasiet, och kan berätta ungefär hur det är, vad man får göra, ungefär vilka tider man börjar och slutar, och hur schemat för er ser ut?
Det undrar jag också över, funderar på att gå cafe/konditori :)
jag sökte in i år
har kompisar på linjen som säger att det är ganska chill
Jag tog studenten 08, gick Livsmedelsprogrammet på Österäng. Första året får man vara både i bageriet och på Blekedamm där man pillar med chark och sånt. Andra året får man välja inriktning, antingen Bageri/konditori eller Butik/chark. Jag valde Butik/chark eftersom bageri/konditori delen inte riktigt var som jag hade tänkt mig. Man tror att man får göra fina tårtor och kakor och sånt kul men det är mest bröd och bullar man gör, har man gjort några tusen så är man ganska trött på det sen ska jag säga (dessutom gillade jag inte läraren vi hade i det ämnet)
Och då är det ju den praktiska delen man gör med styckning, varmkök, kallkök och sånt och några av de teoretiska ämnena är bla. näringslära, livsmedelshygien och försäljning & service
Aha okej :)
VAr det mycket plugga och så eller?
Citat från daikirai
Aha okej :)
VAr det mycket plugga och så eller?
Det vettifan, det beror på vad man räknar som mycket plugg. Det är ungefär lika mycket pluggande som på de andra linjerna, bara för att man går en praktisk linje ska man ju inte tro att man inte behöver plugga något :p
Nej men jag vet ju min syrra som gick natur och fick sitta upp på nätterna, och den andra gick typ mekanik eller nåt och behövde inte plugga alls x)
jag går inte där
Du måste vara inloggad för att skriva i forumet