Langos

Föregående
Till botten     Sista sidan
Nästa
uninvitedchaos Tjej, 30 år

73 forumsinlägg

Skrivet:
16 juli 2009 kl. 13:04
uninvitedchaos Tjej, 30 år

Langos<3

hhkktjjdnmjrui 29 år

14 073 forumsinlägg

Skrivet:
16 juli 2009 kl. 13:14

Citat från PoRno


Bästa festivalmaten ever! <3
--------------------------------------------------------------------------

RubberDuckZilla Tjej, 30 år

92 forumsinlägg

Skrivet:
16 juli 2009 kl. 13:16
RubberDuckZilla Tjej, 30 år

Langos är bara ett måste om det e festival eller marknad :D

Socker Tjej, 34 år

3 246 forumsinlägg

Skrivet:
4 oktober 2009 kl. 21:04
Socker Tjej, 34 år

Håller på att laga det nu ;)
Lägger upp lite bilder sen

CitronsmaK Tjej, 29 år

601 forumsinlägg

Skrivet:
12 oktober 2009 kl. 17:28
CitronsmaK Tjej, 29 år

HA! klart man smakat :) ser vidrigt ut men gott xp

Mephistophilis Tjej, 32 år

51 forumsinlägg

Skrivet:
12 oktober 2009 kl. 17:29
Mephistophilis Tjej, 32 år

Citat från PoRno


Håller på att laga det nu ;)
Lägger upp lite bilder sen


o: gief recept?

Fokusera Kille, 30 år

798 forumsinlägg

Skrivet:
12 oktober 2009 kl. 17:30
Fokusera Kille, 30 år

det är typ bara friterad deg. rätt lätt å fixa :P

Socker Tjej, 34 år

3 246 forumsinlägg

Skrivet:
25 oktober 2009 kl. 16:49
Socker Tjej, 34 år

* Langosdeg:
* 25 g jäst
* 3 dl vatten
* 1 stor kokt potatis
* 1 tsk salt
* ca 7 dl vetemjöl special
* 1 dl mjöl samt till utbakning
* 5 dl majsolja till fritering
* Förslag på langosfyllning med räkor:
* 2 dl gräddfil eller crème fraiche
* 2 klyftor vitlök
* salt
* 1 hackad rödlök
* 1 burk räkor i lag

1. Lös upp jästen i ljummet vatten och blanda med en mosad potatis, salt och mjöl. Arbeta till en slät blank, ganska lös deg som får jäsa 35-40 min.
2. Ta upp langosdegen på mjölat bakbord och arbeta in lite mer mjöl och dela degen i 16 bitar. Kavla ut dem till ovaler, ca 15 cm långa. Låt dem jäsa ca 10 min på väl mjölat bakplåtspapper.
3. Häll 3-4 cm olja i en tjockbottnad panna eller stor kastrull och låt den bli het. Prova med en liten bit vitt bröd. Blir den brun och fin snabbt så kan du fritera langosbröden, ett och ett, i oljan någon minut på var sida tills färgen är gyllengul. Fritera dem inte för länge då blir de hårda.
4. Lägg upp dem på galler med hushållspapper under.
5. Gör fyllningen: smaksätt gräddfil eller crème fraiche med pressade vitlöksklyftor och lite salt. Lägg det på brödet tillsammans med räkor och hackad schalottenlök.


Det blir ca 10 stycken.
Lätt som fan!

Illusion Tjej, 34 år

1 599 forumsinlägg

Skrivet:
25 oktober 2009 kl. 16:52
Illusion Tjej, 34 år

Det är riktigt gott.

alvedon Tjej, 31 år

130 forumsinlägg

Skrivet:
29 oktober 2009 kl. 17:33
alvedon Tjej, 31 år

Efterrättslangos är grymt. Med sylt och grädde. :D

CharliesName Kille, 34 år

3 695 forumsinlägg

Skrivet:
29 oktober 2009 kl. 17:46
CharliesName Kille, 34 år

LANGOS I MITT HJÄRTA!!!<3333

Åt 6 stycken (vad jag minns) langos Arvika 08 och iaf 4-5 stycken 09 xD

Sen har vi gjort sånna hemma några ggr också :DDD inte allt för svårt

Btw, ska vara rödlök, stenbitsrom, räkor å gräddfil på! bästa som finns!

Socker Tjej, 34 år

3 246 forumsinlägg

Skrivet:
14 februari 2011 kl. 19:13
Socker Tjej, 34 år

Är så fett sugen på langos atm ...
FAN att jag är sjuk :@

skeppiluftenn Kille, 30 år

1 074 forumsinlägg

Skrivet:
14 februari 2011 kl. 19:13
skeppiluftenn Kille, 30 år

Måste utan tveka vara den godaste maten som finns på Malmöfestivalen

Jame Tjej, 31 år

2 471 forumsinlägg

Skrivet:
14 februari 2011 kl. 19:21
Jame Tjej, 31 år

Citat från CharliesName


rödlök, stenbitsrom, räkor å gräddfi

Detta, och gärna lite salt på.

aefgsfefssef Tjej, 59 år

7 276 forumsinlägg

Skrivet:
28 maj 2011 kl. 22:19
aefgsfefssef Tjej, 59 år

Gott som fan!
Käkar alltid helt många på malmöfestivalen, huehe


Föregående
Till toppen     Sista sidan
Nästa

Du måste vara inloggad för att skriva i forumet