Kebabsås, Småland vs. resten av Sverige
När jag fortfarande bodde hemma var kebabsåsen orange. Känn på den ni. (att det var en blandning, hör inte hit).
Det kan väll inte bara vara Stockholm som kör på röd och vit sås?
Detta är den sjukaste vändningen jag sett i mitt liv om så är fallet!
Citat från TheLetterZ
Det kan väll inte bara vara Stockholm som kör på röd och vit sås?
Detta är den sjukaste vändningen jag sett i mitt liv om så är fallet!
Nej, Malmö har också röd(=stark) sås.
Har käkat kebab och kebabpizza i hela landet, har aldrig stött på någon kebabsås.
Jag har aldrig märkt någon skillnad och tycker att de ser likadana ut.
EDIT: Sedan tycker jag att den röda kebabsåsen är godare än någon annan.
Citat från TheLetterZ
Det kan väll inte bara vara Stockholm som kör på röd och vit sås?
Detta är den sjukaste vändningen jag sett i mitt liv om så är fallet!
I malmö kallas dem för Stark och Mild. Den starka är en ajvar relish och den milda är ... vet inte, den innehåller mjölkprodukter så har inte testat den.
Ajvar är bäst walla.
Jag har aldrig sätt den där röd/vita såsen.
Jag har förvisso bara ätit Pizza i Skåne och Småland så det kanske är ett fenomen som är åt det södra hållet. Men den vita såsen är skitgod
Citat från Skallagrimson
Det är fanimej bara i småland de kan göra ordentlig kebab
^
This!
Citat från unicornp0rno
Vadå, har inte alla samma? :|
Som någon nämnde tidigare, så vet jag att småland och blekinge åtminstone har samma sås!
Men det varierar väl från pizzeria till pizzeria?
Detta påstående är någorlunda sant.
I Jönköping vet jag 2 pizzerior som inte har standard Smålandssås. Men majoriteten har likadan sås.
Äter ni i Jönköping sök upp Pizzeria Bella. Den har nog den bästa såsen jag någonsin haft på min k-tallrik/pizza/rulle.
Vad tusan är röd kebabsås? I Trelleborg har vi ljus orangesås som heter kebabsås och inget annat. Köttet är inte kebab dock, det är gyros (griskött) även om det står kebab på menyn. Hela Trelleborg kryllar av juggepizzerior förutom Casablanca som är i mitt tycke stans bästa pizzeria.
Gyros är visserligen fett nice så coulda been worse!
Har aldrig käkat med bara den vita...det borde ju smaka skit? är ju kombinationen som gör det gött!
Citat från TheLetterZ
Gyros är visserligen fett nice så coulda been worse!
Jag tror det är bara i småstäderna som vi har detta fenomenet "kebabsås" med gyroskött.
I storstäderna hittar vi kebab och gyros för sig. Det ingår oftast röd sås till kebab och vitlöksås till gyros.
Det enda den här tråden har lyckats åstadkomma är att göra mig sugen på kebabrulle.
Du måste vara inloggad för att skriva i forumet