Kebabsås, Småland vs. resten av Sverige
Det är det enda jag saknar i princip sedan jag flyttade från Småland.
Så varje gång jag är i Jönköping så käkar jag pizza.
Dock de har 2 ställen nere i Skåne där ägarna är några vänner ifrån Jönköping. Där kan man snacka kvalité emot resten av allt skit de säljer här nere.
Såsen må se likadan ut, men den smakar HELT annorlunda. Just saying.
Citat från Vaniteux
Såsen må se likadan ut, men den smakar HELT annorlunda. Just saying.
Smakar likadant i gbg och uppsala också vill jag minnas???
Men att Skåne inte har den vidare ofta kan jag gå med på. Här är det ju typ mild, stark eller vitlöksmajonäs typ
Har bara fått röd sås i Stockholm och kebabsås på alla andra ställen.
Bor i västra götaland och har aldrig sett röd kebabsås?!??!
Citat från unsterblich
Citat från Vaniteux
Såsen må se likadan ut, men den smakar HELT annorlunda. Just saying.
Smakar likadant i gbg och uppsala också vill jag minnas???
Men att Skåne inte har den vidare ofta kan jag gå med på. Här är det ju typ mild, stark eller vitlöksmajonäs typ
Gbg's är liknande men det är en liten skillnad. Uppsala kan jag inte säga då jag bara ätit på max där :$
Fast jag är en stor pizza-fantast har alltid varit, därav märker jag nog skillnader ganska enkelt på både deg, sås, fyllning osv.
FYI
Nere i skåne har de för mycket gräddfil och för lite dragon samt chilisås i sina.
Och ja, dessa är 3 av de 10 ingredienser som finns i en kebabsås.
Asså, kebabsåsen i Karlskoga och Hjo slår allt. Iallafall av det jag smakat på. Får väl ta mig ner till Småland och se vad det handlar om.
Vad är det för skillnad på de olika såserna då?
http://www.skanskan.se/article/20101015/SJOBO/710159832/-/smalandsk-sas-pa-sjobos-nya-pizzeria
@hangthedj:
denna hemligheten vet bara de småländska pizzeriaägarna.
Dock finns det recept ute på nätet som är snarlika. De skiljer sig bara på de små detaljerna.
http://www.matskafferiet.se/kebabsas/
Fattas ingredienser
http://www.kokaihop.se/recept/kebabsas
Fattas ingredienser.
Hahah, det sa ju mycket ://
Vi har tre olika såser: Vitlöksås, mild/vit sås, och stark/röd sås.
Vitlökssåsen smakar föga förvånande vitlök. Vitsåsen smakar typ.... vitlök... fast inte lika mycket... Och den röda har jag aldrig smakat.
Va...? Här serveras det vitsås eller röd sås..
Vad bor ni i för konstiga städer..
Kebab utan stark sås? Nej tack, ni kan ingenting.
Har ätit kebab från Trelleborg upp till fuckin' Stockholm, har alltid fått stark sås.
^this
Du måste vara inloggad för att skriva i forumet