Akademisk Ridkonst
finns ingen snabb förklaring :P men kan försöka..
Alltså rent mentalt så är det mer i synvinkel till att hästen ska må bra av ridningen och lära sig att bära sin ryttare. man fokuserar mer på kvalitet än kvantitet och lär sig hur hästkroppen fungerar, man utför inte en rörelse eller ber om något från hästen om det inte finns ett syfte och man vet vad rörelsen är bra för/ stärker hästen. Jag gick tex på ridskola i 10 år och hörde aldrig Varför man skulle göra en öppna, eller Varför man skulle göra si eller så.
Man gör bygger upp hästen långsamt för ett bra resultat och börjar med grunden från marken, vilket bygger upp både muskler och relationen mellan häst och ryttare.
Rent konkret så rider vi inte rakriktat i den bemärkelsen som man gör i eng'sk utan med en lätt ställning/ böjning genom hela ryggraden på hästen, detta för att hästens inre bakben lättare ska kunna svingas in under hästen gör att trampa upp och under ryttarens tyggnd punkt. för att börja lära hästen att bära på bakbenen och höja sina skuldror för att avlasta framdelen. (med tiden och desto längre utvecklingen går lär man sig detta även i rakrikting) Vi lär oss känna var var ända muskel är plaserad under oss, och att känna vilket ben som hästen bär på, även att böjningen genom hela ryggen är korrekt. vi rider med lite längre tyglar för att formen ska komma naturligt från bakbenen (vilket sker när de trampar under tyggndpunkten)
Allså ja fastna lite nu :P börjar bli trött,? fråga om det är något :)
Citat från MissKulla
Otroligt tråkigt med hästar som blivit förstörda. :( Innan jag fick mina hästar tränade jag en häst i AR som också tyvärr var förstörd.
Jag har två ston, båda camarguehästar. Noémi är född i la Camargue och uppväxt i flock där, därefter kom hon till Sverige och fick föl här när hon bara var tre år eller något sådant. När Noémi fyllt fem köpte jag henne betäckt och hon fick sitt andra föl Surprise. Henne har jag kvar och har börjat träna lite smått.
När jag fick Noémi fick jag ta och rida in henne igen från grunden eftersom det helt enkelt inte alls funkade. Dock dröjde det länge eftersom hon fick lite problem efter att fått två föl så tätt vid en soppas ung ålder.
Noémi är en super häst för AR, men har mycket temperament och ibland, i perioder, går det knappt rida henne eftersom hon bara bockar och vägrar gå. Men hon är väldigt osäker i sig själv, så det kommer säkert ordna sig när hon blir lite äldre och mer erfaren och säker. :) Hon har redan gjort stora framsteg.
Surprise är lite mer än tre år nu och jag har sakta börjat markträna henne nu lite försiktigt någon gång i veckan.
Akademisk Ridkonst låter som en sexutbildning :(
Denna tråd är precis flyttad hit ifrån Sport-forumet. MVH StanHope
Jag tränar akademisk ridkonst, det är grymt.
För vem? :)
Annki Gustavsson, heter hon :)
Hon rider en del för t.ex Bent Branderup :)
Jag har även läst en av Bents böcker, rekommenderas starkt!
Köp den andra också, de är läsvärda. Har även kommit översättningar från de gamla franska som jag tänkte försöka fixa nu till hösten.
Varit på några clinics när Bent fortfarande kom till Sverige, och han är väldigt duktig. Men hård. :)
Hur länge har du tränat, hur tycker du hästen svarar på det? :)
Kollat igenom den boken med :)
åh, nu blev jag lite avis! Bent är ju sjukt duktig.
Jag har tränat i över ett år nu, och jag kan knappt förstå själv vilken skillnad det är både i min ridning och på mina hästar. Började rida det på min då 23:åriga valack, som alltid känts otroligt okänslig och stark. Han lärde sig supersnabbt att lyssna på tramp, och han lyssnade jättebra på mina förhållningar, bara genom att jag spände magen. Kan inte vara nöjdare! :)
Same here. Älskar sättet att rida, verkligen.
Har du vanlig eller AR utrustning? Har du kapson osv? :)
eller hur! allt liksom, stämmer..
Jag rider alltid med stång och kapson hemma, och på dressyrträningar, men rider på annat bet när jag hoppar & tävlar oså :)
http://www.youtube.com/watch?v=cb46HlthuHI&feature=player_embedded
Lite terre à terre i framtiden kanske! Pållen börjar få lite muskler och orkar sätta sig hyfsat bak nu C:
Jag älskar det. Dessutom känns det som att denna ridkonsten är till en fördel för hästen. Ekipaget lägger mer tid på att hitta en naturlig balans som inte består av ett konstant dragande i tygeln och hästarna ser ofta ut att ha mycket bättre självförtroende. Det är den uppfattning jag har fått iaf, den kanske är tokfel så då får ni gärna säga till.
Du måste vara inloggad för att skriva i forumet