iMes blogg



Tjej, 31 år. Bor i Göteborg, Västra Götalands län. Är offline

iMe

Senaste inläggen

Äckligt i halsen ARGH
23 april 2010 kl. 22:24
LAKRITSPAJ (reminder)
9 december 2009 kl. 13:49
Johnny Cash - Hurt
23 november 2009 kl. 15:58
Itchy Daze - Monsters
27 september 2009 kl. 00:25
Bullet for my valentine - Hand of blood
21 september 2009 kl. 22:11
Fail :D
21 september 2009 kl. 21:52
Håkan på Liseberg <3
19 september 2009 kl. 13:24
Håkan Hellström - Jag ger dig min morgon
19 september 2009 kl. 01:48
Bajs öga :c
11 september 2009 kl. 22:01
Daughtry - No surprise
6 september 2009 kl. 13:51
Visa alla

Fakta

Riktigt namn: Emma Civilstatus: Upptagen
Läggning: Osäker
Intresse: Musik
Bor: Med någon
Politik: Inte valt
Dricker: Te
Musikstil: Inte valt
Klädstil: Galen
Medlem sedan: 2008-11-30

Event

iMe har inte lagt till några event än.

LAKRITSPAJ (reminder)

300 g kallt smör
2 dl florsocker
3½ dl vetemjöl
1 krm salt
½ tsk vaniljsocker
1 ägg
Lakritskolafyllning:
225 g smör
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl ljus sirap
1 1/2 dl grädde
1/2 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 msk lakritsgranulat eller 3 msk lakritspulver
Skär smöret i tärningar och lägg i en rymlig bunke. Blanda ihop med övriga pajdegsingredienser utom ägget. Rör ner ägget. Arbeta samman till en smidig pajdeg. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kyl en timme.


Kavla ut degen och klä en springform, ca 26 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel och sätt i frysen, ca 1 timme. Värm under tiden ugnen till 200°C. Fodra pajformen med aluminiumfolie och fyll med torkade gula ärtor eller liknande. Detta gör att pajskalet håller formen fint. Grädda i ca 15 minuter tills skalet har fått fin färg. Ta bort ärtor och folie.

Laga kolasmeten medan pajskalet gräddas. Skär smöret i stora bitar och smält i en kastrull, tillsätt alla övriga ingredienser utom vaniljsocker och lakrits (smakerna försämras av den höga temperaturen). Koka försiktigt tills temperaturen är 120°C, eller massan blir mjuk men stelnar när den droppas i kallt vatten. Häll upp kolan i pajskalet. Låt svalna och kyl.


Logga in för att kommentera