Teardrop_s blogg



Tjej, 28 år. Bor i Skåne län. Är offline

Teardrop_

Senaste inläggen

F
27 januari 2012 kl. 15:21
Förkyld
25 januari 2012 kl. 14:08
Ångest
18 januari 2012 kl. 19:47
LÅTTIPS !
3 januari 2012 kl. 00:30
:D
2 januari 2012 kl. 15:06
FAMJDJSKDSLDLJS!!!
27 december 2011 kl. 14:12
Mellandagsrean - Veckans Höjdpunkt?
26 december 2011 kl. 16:54
Systemkamera!
25 december 2011 kl. 23:03
Gooo Juuuul C:
24 december 2011 kl. 23:32
Dan före doppare'dan.
23 december 2011 kl. 17:01
Visa alla

Fakta

Riktigt namn: Becka Civilstatus: Inte valt
Läggning: Straight
Intresse: Kreativitet
Bor: Kartong
Politik: Politik?
Dricker: Allt flytande
Musikstil: Rock
Klädstil: Blandat
Medlem sedan: 2010-08-11

PEPTALK

Hej Igen :3

Av en ren tillfällighet hittade jag en hemsida som heter Upphopp, som är gjord av Olof Röhlander. Han håller på med Peptalks, och man kan anmäla sig till "Veckans Peptalk" där han skickar ett mejl varje måndag med "Veckans Peptalk". Dem är riktigt bra tycker jag, och får en ofta att verkligen tänka till. Idag fick jag ett sådant mejl. Tänkte skriva den här, o jag vet att den är lång men den är värd att läsa :3

Omöjligt - finns det?

God morgon,

Hoppas helgen varit bra! Du läser Veckans Peptalk, din thermos i gryningen.


Det ansågs omöjligt att lösa.

Hundratals framstående matematiker hade försökt men utan framgång, till slut utlovades en belöning på en miljon dollar och utdelning av Fieldsmedaljen (matematikens Nobelpris) till den som fann en lösning.

Problemet som hette ”Poincarés förmodan” ansågs så svårlöst att det utsågs till ett av milenniets största utmaningar tillsammans med sex andra olösta problem.

Så en dag år 2002 publicerade någon ett antal sidor på internet, där personen i fråga ansåg sig ha lösningen på Poincarés förmodan.

Mannen som stod bakom publiceringen hette Grigori Perelman, en ryss med stort mörkt ovårdat skägg och allvarliga ansiktsdrag.

Att lägga ut lösningen på internet istället för i en ansedd vetenskaplig tidsskrift visade sig vara typiskt för denne besynnerlige man, som matematiker över hela världen nu ville komma i kontakt med.

Det visade sig dock svårare än man trodde.

Året är nu 2011 och ännu har inte Grigori Perelman velat hämta ut sin miljon dollar. Han har inte heller mottagit sin Fields-medalj och ej heller erbjudanden om professorstitlar på USA:s största universitet.

Sen 2003 har även hans e-postadress upphört att finnas och det senaste man hörde om honom var att han var ute i de ryska skogarna och plockade svamp samtidigt som han sitter med nya matematiska problem.

Vad kan vi då lära oss av denna historia om detta matematiska men också annorlunda geni?

Det här visar tre saker:

1. Om du gör det du älskar behöver du inte ständiga hedersutmärkelser eller en massa pengar för att du ska orka fortsätta. Du gör det för att du älskar att göra det.

2. Döm inte hunden efter håren. Den här mannen ser inte mycket ut för världen men besitter en av jordens skarpaste hjärnor. Var alltså inte för snabb med att döma ut andra människor bara för att de ser annorlunda ut eller inte beter sig som alla andra.

3. Inget är omöjligt. Genom att blanda in andra områden, exempelvis fysik, kunde Perelman hitta nya infallsvinklar på Poincarés förmodan och därmed också hitta lösningen där andra kört fast.

Så gör det du älskar, ha tålamod med människor runt dig och fokusera på deras styrkor och slutligen inse att det alltid finns en lösning på de problem du har.

Det kanske bara gäller att, liksom Perelman, se problemet ur en annan synvinkel? När du inser att det finns en lösning på alla problem, då kommer den också till dig.

Det finns alltid ett val, kom ihåg det. Du är en spelare och inte en spelpjäs på livets spelplan.

Tack för att du läser Veckans Peptalk, kom ihåg att framrutan ska vara större än backspegeln, vi hörs nästa måndag igen!


Här är även hemsidan ---> http://www.upphopp.se/


Ha De Gött!

// Becka


Logga in för att kommentera